Megcsappant Biden népszerűsége a fekete amerikaiak körében is

2022-01-25 07:07:00
Tíz fekete bőrű szavazóból már csak mindössze hat támogatja most is a demokrata párti elnököt.

Megcsappant Joe Biden amerikai elnök népszerűsége a hivatalba kerülése óta eltelt egy évben a fekete bőrű szavazók körében is, pedig ez a társadalmi csoport kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fehér Házba kerülhessen – jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség egy újabb felmérésre hivatkozva.

Az AP a felmérést a NORC Center for Public Affairs Research közpolitikai és közvélemény-kutató intézettel közösen végeztette 2022 január 13 és január 18 között.    A kutatás szerint tíz fekete bőrű szavazóból mindössze hat támogatja most is a demokrata párti elnököt. Összehasonlításul:

Joe Biden elnökségének első félévében 90 százalékos volt ez az arány.    

„Annyira csalódott vagyok, hogy egyszerűen nem tudom, mit mondjak. Mióta hivatalba lépett (Biden), annyi mindent engedett megtörténni, hogy míg végre bevezetett egy intézkedést, az már elkárhoztatott” – mondta Hart, aki támogatta Bident a dél-karolinai előválasztásokon. 

Az összes megkérdezettnek csak 28 százaléka látná szívesen, ha a 2024-ben esedékes elnökválasztáson Biden újra jelöltetné magát, s ez az arány a demokrata párti szavazók körében is csak 48 százalékos. „Egy évvel beiktatása után Biden sokkal kritikusabb és pesszimistább közvéleménnyel néz szembe” – írja címében a felmérés.    

(MTI)

Címlapkép: MTI/AP/Carolyn Kaster