Így emlékezett meg a francia lap Csollány Szilveszterről

2022-01-25 12:09:00
Sportteljesítményéről, valamint Orbán Viktor Facebookon közzétett búcsúüzenetéről is írt a Le Figaro.

Mint arról írtunk, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter, az olimpiai bajnok haláláról a Le Figaro is beszámolt. Mint írják: az 51 éves az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász még december elején fertőződött meg a koronavírussal, és súlyos állapotban került kórházba. 

Mint a lap is írja: 1998-ban Európa-bajnok lett, 1996-ban az atlantai olimpián ezüstérmet szerzett, majd 2000-ben Sydneyben aranyérmet nyert gyűrűn. Miután 2003-ban visszavonult, edző lett, az utóbbi időben egy kis ausztriai klubnál dolgozott. Csollány Szilveszter gyerekekkel végzett munkája miatt beadatta a Janssen vakcináját – idézi a Le Figaro Blikk január eleji írását. Hozzáteszik: az oltás azonban nem sokkal azelőtt történt, hogy megbetegedett, és a sportoló nem tudott megfelelő mennyiségű antitestet termelni.

A Le Figaro cikkében felidézte a Magyar Olimpiai Bizottság közleményét, amelyben „mély fájdalommal” tudatták a tornász halálát, valamint írtak arról is:  Orbán Viktor fekete-fehér fotóval búcsúzott Facebook-oldalán a sportolótól, rajta azzal a felirattal: „Isten veled, Bajnok”.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor