Bangóné a levesben

2022-01-25 07:26:00

Csatári Bence
Magyar Nemzet
Apropó: Korózs Lajos kamukirály mikor megy már a levesbe Bangóné után?

„Végre tanult valamit a konzervatív pártoktól a szedett-vedett baloldal: lett következménye a hazugságoknak. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy Gyurcsány Ferenc lemondott a DK elnöki tisztségéről, ki kell ábrándítanunk: nem ez történt, mindössze az, hogy Bangóné Borbély »Patkányozós« Ildikót, miután kiderült, hogy hazudott a Budapesti Gazdasági Főiskolán állítólag szerzett diplomájáról, kizárták az MSZP soraiból, és nem is engedik indulni a közelgő parlamenti választáson.

Jó az ilyen híreket hallani, már csak azért is, mert ebből a lépésből is az látszik, hogy tisztul a közélet. Az, hogy a Borkai- és a Szájer-ügyet azonnali intézkedésekkel kezelték a Fidesz részéről, nyilvánvalóan példát mutatott a többi, csúsztatásoktól és hazugságoktól átitatott, jellemzően baloldali pártnak, hogy miként kell eljárni az erkölcsileg és politikailag védhetetlen bűnbe esett tagtársukkal szemben. (Apropó: Korózs Lajos kamukirály mikor megy már a levesbe Bangóné után?)

Mert az ugye nem járja, hogy a baloldal kígyót-békát kiabálva fenyegeti a Fidesz–KDNP-kormányzatot, miközben önmagukhoz nem következetesek. Ne felejtsük el, ők azok, akik ilyen meg olyan – egyébként többnyire légből kapott információkra alapozott, ráadásul jogszerűtlen – intézkedésekkel riogatnak, hogy visszacsinálják az Orbán-kormányok országépítő, társadalmat felemelő intézkedéseit, miközben tagjai közül jó néhányat lámpavasra húznának! Most egy harcostársuk elesett »a politikai közösség megsértése és megtévesztése« miatt, amire stílszerűen azt mondhatjuk, több is veszett Mohácsnál.”

***

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak hazudta magát.

Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.