Ki gondolta egyáltalán, hogy van diplomája?

2022-01-24 15:43:00

Bohár Dániel
888.hu
Bangóné Borbély Ildikó, mint közgazdász? Legyünk őszinték, ezt senki nem feltételezte.

„A baloldalon valaki úgy közgazdász, hogy nincs diplomája és itt nemcsak Bangónéra gondolok. A baloldalon úgy lehet valakinek nyelvvizsgája, hogy valójában nincs. A baloldalon úgy lehet valaki doktor, hogy Márki-Zay Péter annak nevezi. Így járt nem is olyan rég Csárdi Antal, akinek köze nincs a doktori címhez, mégis a baloldal miniszterelnök-jelöltje felruházta ezzel, amire Csárdi szeme úgy kikerekedett, hogy egy pillanatra el is hitte.

Bangóné Borbély Ildikótól majdnem 20 a pártban eltöltött évet követően megvált az MSZP. Bűne sok volt, de ami a végső szakításhoz vezetett az az iskolai végzettségét illető hazugság. Parlamenti önéletrajzát tekintve Bangóné 2013-ban végzett a Budapest Gazdasági Főiskola gazdaság és menedzsment karán közgazdászként. Mondjuk az MSZP elnökének helyében, amikor ezt felvázolta Ildikó már éltem volna a gyanúperrel, de mindegy ez az ő dolguk volt.

Egy közérdekű adatigénylést követően azonban kiderült, hogy Bangóné diplomája egyoldalú, mármint úgy értem, hogy csak nála létezik, az oktatási intézmény, ami elvileg kiállította még nem hallott róla és nem náluk van a hiba. Ildikó hazudott, hazudott a választóknak és hazudott a párttársainak. Akik ezt annyira nem vették jól, hogy azonnal kitették a pártból egy rendkívüli elnökségi ülést követően.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.