A fideszes rongyrázás új ékköve: a Magyar Zene Háza

2022-01-24 16:01:00

Renczes Ágoston
Azonnali.hu
Mintha egy óriási többfunkciós szúró-, vágó-, konzerv- és sörnyitó eszközt karókra állítottak volna.

„Ez a totálisan felesleges, japán sztárépítésszel terveztetett drága épület leginkább a kormány arroganciájának köszönhetően jöhetett létre, de elég jól néz ki ahhoz, hogy a pártpreferencia alapján fanyalgók és kritikusok orra alá lehessen dörgölni.

Mivel öt percre lakom a Városligettől, számomra a Liget Projekt a legkevésbé sem a politikai szekták szimbolikus harcának terepe, miszerint azért kellene utálni, mert Fidesz, vagy azért kellene imádni, mert Fidesz és mert az ellenzék utálja, és még szépen zászlóra is lehet tűzni, hogy »ez se stadion«, hanem kultúra. K.U.L.T.Ú.R.A. Esetleg KLTR.

Nem. Én azon sokak egyike vagyok, akik hetente többször járnak a Városligetbe jellemzően kisgyerekkel vagy sportolni. Én voltam az, aki éveken keresztül kerülgette babakocsit tolva a zúgó, dübörgő munkagépeket, a földhányásokat, a kordonokat meg a mobilkerítéseket.

Pont nem sokkal azután kezdődött ez az őrület, hogy ideköltöztünk direkt a Városliget közelsége miatt, és bár a Liget valóban felújításra szorult, ami valóban mindenképpen járt volna kellemetlenséggel, de az építőipari munkák mint a sétányok burkolatának helyre pofozása, a padok cseréje, a sportpályák, játszóterek felújítása és mosdók építése, meg a lepusztult felesleges épületek elbontása és a helyük parkosítása még lassú tempóban sem tartott volna két évnél tovább.”

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.