Ceglédi: Komoly hibája az előválasztási processzusnak, hogy Bangóné ügye nem derült ki még akkor

2022-01-23 14:14:00
„Sosem tudjuk meg, hogy rosszindulatból vagy kishitűségből lódított magának ilyen diplomát, de egyáltalán nem kellett volna” – fogalmaz a politikai elemző.

Amint arról korábban lapunk beszámolt, kizárták az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikót. Bangóné nem válaszolt a diplomáját érintő kérdésekre, volt pártja lényegében elismerte, hogy „iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt”.

„Az a történet kisszerűségében is drámai, tragikomikus, hogy semmi szüksége nem volt, nem lett volna erre a jelek szerint csak bekamuzott végzettségre” – kommentálta az esetet Ceglédi Zoltán Facebook-oldalán. Az elemző szerint komoly hibája az előválasztási processzusnak, hogy ez nem derült ki még akkor.

Javasolnék egy körlevelet minden ellenzéki párt minden belső hálózatán, hogy akinek kell, az most úgymond frissítse a végzettségéről szóló adatokat minden lehetséges helyen

– zárta bejegyzését Ceglédi.

***

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak hazudta magát.

Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Kép forrása: Ceglédi Zoltán Facebook-oldala