Nemzetközi szervezeteknél is tiltakozni kellene a csalás legújabb módszere ellen

2022-01-22 09:47:00

Vásárhelyi Mária
Facebook
A fideszesek a nagy kavarodásban könnyű szerrel végrehajtják a számukra előírt „szavazatszerzést”.

„Szerintem minden lehetséges módon tiltakozni kellene az ellen, hogy április 3-án ugyanabban a dobozban gyűjtsék a választási és a népszavazási borítékokat és egyszerre számlálják ezeket. Ezzel elsősorban nem az a baj, hogy hihetetlenül lelassítja a szavazatszámlálást, hanem az, hogy teljes káoszhoz fog vezetni. És ez tökéletesen megfelel a fidesz érdekeinek.

A nagy kavarodásban ugyanis szabadon garázdálkodhatnak a szavazólapokkal. Számos körzetben elegendő csupán néhány tíz szavazólap elkeverése, zsebretevése, »lenyelése« ahhoz hogy megváltozzon az eredmény. Mire a szavazat számlásra kerül a sor, addigra a számlálók egyébként is hullafáradtak leszenek, lankad a figyelmük, a bizottságokban ülő fideszesek pedig a nagy kavarodásban könnyű szerrel végrehajtják a számukra előírt »szavazatszerzést«.

És egyetlen racionális indok sem szól amellett, hogy ugyanabban a dobozban gyűjtsék a választási és a népszavazási szavazatokat! Az egyetlen indok a csalási szándék. Akár nemzetközi szervezeteknél is tiltakozni kellene a csalás legújabb módszere ellen.”

Nyitókép: Mandiner archív

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.