Magyar Nemzet: Több százezer forintért ad tanácsot Lamperth Mónika a bajai városvezetésnek

2022-01-22 15:03:00
A lap szerint a Gyurcsány-kormány meghatározó politikusa 2021. december 15. és 2022. június 15. között jogi tanácsadó tevékenységet végez Nyirati Klára bajai polgármester mellett.

A 2010 előtti Gyurcsány-korszakban belügyminiszteri és önkormányzati miniszteri tisztséget is betöltő Lamperth Mónika havi bruttó 400 ezer forintot kap, amiért tanácsokat ad Baja balliberális városvezetésének –írja a Magyar Nemzet a birtokukba került szerződésre hivatkozva.

Mint írják, Lamperth első feladata az volt, hogy ki kell vizsgálnia a Polgármesteri Tanácsadó Testülettel (PTT) kapcsolatos visszásságokat. Rögtön a 2019-es önkormányzati választások utáni első képviselő-testületi ülésen állították fel az öttagú testületet az új városvezető, a momentumos Nyirati Klára mellé. A PTT-t végül 2020 őszén megszüntették, de az öt tagból négyet tovább foglalkoztatott az önkormányzat.

A Nyirati Klára vezette önkormányzat 2021. augusztus 26-án egy vizsgálóbizottság felállításáról döntött, amely a testület két évvel ezelőtti megalakulásának jogszerűségét, valamint működésének szakszerűségét és jogszerűségét hivatott vizsgálni. A vizsgálat ugyanakkor elakadt, két tagot nem hallgattak meg, és a vizsgálóbizottság tagjai is eltérően döntöttek a folytatásról.

A jogszerűség vizsgálatával 2021. december 22-én Lamperth Mónikát bízta meg Nyirati Klára, aki a polgármester tanácsadójaként egy héttel korábban állt munkába. Alap szerint a korábban létrehozott és működtetett PTT még a 2020. őszi megszűnése után is nyelte Baja pénzét, Lamperth Mónika további feladatairól ugyanakkor egyelőre nincs hírük.

Kapcsolódó

Közel 400 millió forintot költenek évente tanácsadókra Karácsonyék

Egy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt a tanácsadók létszáma a Fővárosi Önkormányzatnál. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd