Márki-Zay az ellenzéki pártoknak: Sokáig most már nem kéne marakodni a listás helyeken

2022-01-21 12:51:00
A hetedik frakcióról a baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy nyilatkozott: szeretett volna „jó embereket bejuttatni a Parlamentbe”, de a „békességért” lemondott erről.

Interjút adott a KlikkTV-nek a karanténban tartózkodó Márki-Zay Péter, a beszélgetésben szóba került ismét a hetedik frakció kérdése. Ezt az ötletet a baloldal miniszterelnök-jelöltje közvetlenül az előválasztás után lengette be, ám a hat ellenzéki párt nem támogatta ezt a kezdeményezést. Márki-Zay ezért végül lemondott a hetedik frakcióról, miután többen az összefogásból „emelt hangon” jelezték neki, hogy nem lesz saját frakciója.

Szerettem volna jó embereket, civileket, romákat bejuttatni a Parlamentbe [...], de hajlandó vagyok minderről lemondani a békességért”

– fogalmazott Márki-Zay. 

A műsorvezető megemlítette a listás helyekkel kapcsolatos témát is, és arra a felvetésre, miszerint a pártok marakodnak a helyekért, Márki-Zay úgy felelt: 

Most már sokáig ne marakodjanak. Állapodjanak meg minél gyorsabban [...] Mostantól kezdve el kell kezdenie mindenkinek dolgozni”

– figyelmeztette szövetségeseit Márki-Zay. 

Fotó: KlikkTV