Álmában ölt meg közel egy tucat katonát az Iszlám Állam

2022-01-21 17:24:00
Az áldozatok irakiak voltak.

Az Iszlám Állam feltételezett fegyveresei megtámadtak egy iraki laktanyát Diyala tartományban, és tizenegy katonát öltek meg alvás közben – írja az Aljazeera  – amely iraki biztonsági forrásokra hivatkozik – nyomán a 24.hu.

A szélsőséges iszlamista szervezet a felelősséget nem vállalta, és a támadás körülményei sem tisztázottak, de az AP-nek nyilatkozó két iraki tisztségviselő beszámolója szerint az IÁ katonái helyi idő szerint hajnali háromkor behatoltak a laktanyába, és agyonlőtték a  katonákat. A névtelen források szerint ezután katonai erősítést küldtek abba a faluba, ahol a péntek hajnali támadás történt, és biztonsági erőket vonultattak fel a környező területeken is.

Ismert: 2014-ben az Iszlám Állam nagy területeket foglalt el Irakban és Szíriában. A szervezet ellen irányuló véres offenzívák sorozatát követően az iszlamista fegyveres csoport elvesztette területei ellenőrzését, és 2017-ben gyakorlatilag vereséget szenvedett, de sok területen továbbra is aktív marad az alvósejtjei révén – olvasható a cikkben.

Nyitókép: MTI/AP/Nemzetközi koalíció