És miért nem megy ki pultozni?

2022-01-20 20:59:00

Hont András
Facebook
Ma a Hatpárt kutyapárti segítséggel leadott 235 ezer aláírást.

„ÉS MIÉRT NEM MEGY KI PULTOZNI?

Ma a Hatpárt kutyapárti segítséggel leadott 235 ezer aláírást. (Az a kommunikációs próbálkozás persze külön cuki, hogy 470 ezret gyűjtöttek, mivel két ívet is aláírattak a két külön kérdésről – és volt olyan orgánum, amelyiken ez át is ment).

Ezt a mennyiséget december közepe óta gyűjtik. Azalatt sikerült mindezt összehozni, föltehetően úgy, hogy már nem lesz ebből népszavazás az országgyűlési választásig, hacsak a Fidesz másként nem akarja. 2017-ben az akkor még szárnyait bontogató Momentum csak Budapesten 265 ezer aláírást gyűjtött. 2012-ben a néhány száz tagot számláló LMP négykérdéses népszavazási kezdeményezésére 160 ezer aláírás jött össze. Most meg a Hatpártnak egy hónap alatt 235 ezer.

Ilyenkor szokott jönni, hogy minek kritizálok, meg kimentem-e én gyűjteni, noha ez nekem miért is volna feladatom. Mert ugye, aki nem barátságos a NER-rel, annak feltétlenül az van a hátára tetoválva, amint Potocskáné Kőrösi Anita kézen fogva Tóth Bertalannal ugrándozik a remélt kormányváltás felé.

De mondok én mást, hogy kinél kopogtasson a drága Ellenzéki Kommentelő. A Hatpártnak van közel kilencszáz városi önkormányzati képviselője, és ebbe csak azokat számoltam bele, akik formálisan is párttámogatással kerültek be a testületekbe, illetve a helyi ernyőszervezet létrehozásában a pártok formálisan is részt vettek. Ezen kívül vannak megyei önkormányzati képviselők, külsős bizottsági tagok, parlamenti képviselők, meg van az, hogy »vegyük már föl Gizikét a frakcióirodára, meg Csabikát klímaügyi tanácsadónak, olyan jól pultoztak az elmúlt években«. Jó, ezek közül néhányan már dezertáltak, meg most jött ki a lumbágójuk, de a pártapparátusokkal együtt így is bőven ezer fő fölött kell lennie azok számának, akik azért kapnak állami pénzt, mert oda volt írva a nevük mellé, hogy Nemfidesz, vagy valaki másnak volt odaírva a neve mellé ugyanez. Na, most. Ezer embernek naponta 23 db aláírást kell összeszednie, hogy tíz (azaz 10) nap alatt meglegyen annyi aláírás, amit több mint egy hónap alatt izzadtak össze.

Lehet persze mondani, hogy egy önkormányzati képviselőnek nem feladata pártmunkásként tevékenykedni országos ügyekben, és ez az én helyi autonómiáról vallott fölfogásomhoz, személyes ízlésemhez közel is állna, csak akkor nem azzal kellett volna kampányolni, hogy kutyakötelesség a Nemfideszre szavazni, még akkor is, ha nem is olyan hülye az a fideszes városvezető, legalábbis nem fog fényes nappal bitcoint bányászni, mert így bontható le a NER, és az önkormányzatok erőforrások az ellenzéki politizáláshoz. Látjuk. Erőforrás nekik.

Nagyon rossz választási szereplés esetén is van egy körzetben átlag húszezer hatpárti szavazat. Vagyis a diadalmas előválasztási győzteseknek a körzetük ellenzéki szavazóinak tíz százalékát kellett elérniük a sikeres népszavazási kezdeményezéshez. Ez okozott akkora feladatot, hogy csak egy hónap alatt sikerült abszolválni. Kettő és fél hónappal az általuk sorrendben harmadszor »most vagy soha« alkalomnak titulált választás előtt.”

Fotó: Facebook, Mezőkövesd képekben

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.