Áprilisi vizsga

2022-01-19 07:54:00

Németh Péter
Népszava
A jó ég tudja, mi zajlik a Fideszen belül, az azonban bizonyos, hogy a réseken áramlik a szenny.

„És itt a hangsúly a belül szón van; nem feltételezhetjük, hogy a 444.hu vagy bármelyik, az ellenzékhez sorolt lap beépült volna a NER-be, vagy a nyomozó hatóságok soraiba. Az információk szinte biztosan a Fidesz soraiból érkeznek, valamilyen belső leszámolás érdekében.

Volt már ilyen; Lázár Jánosról terjedt el, az azóta sem cáfolt legenda, hogy bizony használta az ellenoldalt, hogy legyőzze riválisát. Mellesleg nincs ebben semmi meglepő; a történelem során számos hatalmi harc dőlt el így. Főként akkor, amikor a háború már a berkekben belül folyt, pénzért, befolyásért, hatalomért, mert a külső ellenség már annyira legyengült, hogy onnan nem érkezhetett semmilyen veszély.

Természetesen nem hihetjük, hogy Völner Pál mozgatta a szálakat, mint ahogy azt sem, hogy Schadl György, a végrehajtók főnöke rendelkezik olyan befolyással, amely a most értékelhető magaslatokba emelte őt. Ezzel együtt ma mégis az látszik a legnagyobb botránynak, hogy az igazságügyi államtitkár miért nincs előzetes letartóztatásban, miért jelent kivételt.”

Kép forrása: MTI/Soós Lajos

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.