Fiaskó a kézilabda Európa-bajnokságon

2022-01-19 15:03:00

Gréczy Zsolt
Facebook
Vannak, akik már a kudarcnak szurkolnak, mert a Fidesz annyira rátelepedett a sportra.

„Pedig milyen fogadkozás volt, hogy most aztán…elvégre hazai rendezésű világverseny. 140 milliárdért épültek a csarnokok. A legnagyobb - valóban impozáns - 4 villamosmegállóra a Papp László Budapest Sportarénától. A 12 ezres szomszédságába egy 20 ezres. (Remélem, lesz benne elég esemény, szeretném, ha így lenne. Kicsit aggódom, ki az a világsztár, akinek nem elég a másik, a kisebb...)

A 20 ezres melletti felüljáró összeomlani készül. Épp azon gondolkodnak, hogy felújítani vagy elbontani?

A válogatottunk már a csoportkörben kiesett.

Hiába tombolt 20 ezer ember a lelátón. Jut eszembe, rengetegen nem viseltek maszkot, pedig kötelező volt…

Szomorú a kiesés.

Persze, a kudarc benne van a sportban. Csak az a baj, hogy a Fidesz-politika az egekbe lövi a várakozást - irány a legjobb 4, ebben a csapatban benne van a nagy siker, brutális sztárolás, erre a versenyre építettük a csapatot stb.

A keserűség és a bukás oka a túl nagy mellény, meg az, hogy Orbán a sporttól azt reméli, hogy elfedi a szegénységet, a farhát-Magyarországot, az egészségügyből egy év alatt elveszett 17000 orvos és ápoló hiányát.

De ez Rákosinak sem sikerült. Ez a kiesés pedig súlyos sportszakmai és politikai fiaskó.

Sajnos, sportolóink folyamatosan azt érezhetik, hogy a nekik és a hátterükhöz adott milliárdok miatt még erősebb a megfelelési kényszer. Hogy saját dicsőségük, sikerük nem elég. Hogy azt mondhatják nekik - mondják is - mindent megkaptál, mégsem nyertél.

Hálásnak kell lenni a kormánynak, hogy ők mindent megadtak - és ehhez képest ugyebár.

A sport valóban nemzeti ügy. De nem lehet egyetlen kormány foglya sem. Agyonnyomja a sportolót, az edzőt, a szurkolót is. Ez történt most a kézilabdázókkal.

Vannak, akik már a kudarcnak szurkolnak, mert a Fidesz annyira rátelepedett a sportra, hogy egy foci győzelemben is Orbán sikerét, egy birkózó vereségben pedig Orbán kudarcát látják.

A következő kormánynak is támogatnia kell a sportot, de a siker ne a kormány vagy egy párt, hanem a sportoló, az edző, a csapat győzelme legyen - és így legyen rá büszke az ország.

Hajrá magyarok!”

(Fotó: A magyar válogatott játékosai, miután 31-30-ra kikaptak Izlandtól a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án. MTI/Kovács Tamás)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.