Ennyit értek, emberek

2022-01-17 10:45:00
Vogronics András
Kolozsvári Szalonna
A négylábúak kedvenc eledele ma Magyarországon alapvető élelmiszernek számít.

„Sok országban volt szerencsém megfordulni Európában, de én a boltok húspultjaiban még sehol nem láttam a csirkének ezt az alkatrészét, ellenben a marha-, sertés-, nyúl-, hal-, bárányhús szinte a legkisebb város hentesüzletében is elérhető. Senkit nem szeretnék megbántani, de az is tény, hogy az állateledel boltokban viszont jellemzően mindig kapható friss csirkeláb és farhát, amire kiírják, hogy emberi fogyasztásra nem ajánlott. Amiből az következik nagyjából, hogy a négylábúak kedvenc eledele ma Magyarországon alapvető élelmiszernek számít. Nem mondom, hogy nem ehető, sőt olykor miért ne lehetne egy-egy húsleves elengedhetetlen része, de akkor is. Ez a beismerő vallomás a melegeket üldöző, pedofil- és migránshajkurászó ország vezérkarától, hogy ennyit értek, emberek. Mert az vagy, amit megeszel és mindenki annyit ér, amennyije van.

Ezzel szemben ott van Varga asszonyság Cartier órájának diszkrét bája és matyómintás szájmaszkja. Az igazi magyar giccs. Mégis ez kell sokaknak, ettől megnyugszik a lelkük, hogy nincsenek egyedül abban a szégyenben, hogy csirkefarhátból kell főzniük, és ezzel megetetniük a családot. Hogy nem telik másra, hogy ennyit érnek. Mert valakinek a bőrét le kell nyúzni ahhoz, hogy Rogán pöffeszkedhessen és több milliós karkötőt viríthasson azokon a fotókon, amelyek olykor nyilvánosságra kerülnek róla. Mindeközben csak egy ember nem urizál nyilvánosan, az pedig a vezér. Ő csak szimplán egy mezei melós, akinek felvitte az isten a dolgát, és aki rohadtul együttérez mindenkivel. Főleg a választások előtt.

Nem mellesleg ez a szocialista-kommunista hozzáállás, miszerint az állam beavatkozik a piaci folyamatokba, pont annyira visszataszító, mint a jólét hangzatos kiabálása ott, ahol minden van, csak jólét nincs. A szegénységet ki lehet iktatni a képletből, a hajléktalanokat el lehet kergetni a közterekről, a nyugdíjasokat meg lehet venni egy kis alamizsnával, a foglalkoztatottságot lehet kozmetikázni a közmunkának hazudott rabszolgatartással, de attól még a probléma nem fog megoldódni. Viszont lehet vele választást nyerni, és mantrázni éjjel-nappal, hogy jobban teljesít, előre megy és nem leszünk gyarmat. Csak ebből megélni nem lehet, tervezni nem lehet. Cserébe rettegni kell, nehogy elromoljon a hűtő, vagy korházba kerüljön a családfenntartó. Mert akkor bekopog az ajtón a propaganda által kitakart való élet, és a gondok már nem olyan magasztosak, hogy azt világgá trombitáljuk. Akkor jön a befordulás, az aggodalom, hogy mi lesz most?”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.