Korlátozott számban lehetnek nézők a pekingi téli olimpián

2022-01-17 15:59:00
A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra a nézőtéri szabályzat végleges változatát.

Korlátozott számban lehetnek jelen nézők a februári téli olimpián és a márciusi téli paralimpián Pekingben. A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra a nézőtéri szabályzat végleges változatát. Ez alapján mégsem adnak el jegyeket a nagyközönség számára a koronavírus-járvány omikron variánsának rendkívüli fertőzőképessége miatt, ugyanakkor korlátozott számban osztanak majd belépőket, de csak olyanoknak, akik minden szempontból megfelelnek a pandémia elleni előírásoknak.    

Korábban már kikötötték, hogy nem lehetnek külföldi szurkolók Pekingben, és Kínából is csak anyaországbeliek juthatnak jegyekhez.

A tavalyi – 2020-ról elhalasztott – tokiói nyári olimpián egyáltalán nem lehettek jelen szurkolók

„Tekintettel a jelenlegi súlyos és bonyolult világjárvány-helyzetre, minden résztvevő biztonságának érdekében az a döntés született, hogy nem lesz jegyértékesítés, ugyanakkor meghívott csoportokban lehetnek nézők a helyszíneken a játékok alatt” – írták közleményükben a szervezők. „A szervezők elvárják, hogy a nézők szigorúan betartsák a Covid elleni intézkedéseket minden esemény előtt, alatt és után a játékok biztonságos és megbízható megrendezéséért."

(MTI)

Fotó: STR / AFP