Németh Sándor nem ismerte fel a Perintfalvi Ritából jövő démonokat

2022-01-16 11:23:00

Bartus László
Amerikai Népszava
Ráadásul gyanútlanul a démonok között vacsorázott. Ez azért okozhat riadalmat.

„Sajnálatos eseményről kell beszámolnunk, miszerint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, akit mindenki csak úgy ismer, hogy az »Isten embere« (jobban informáltak szerint »Európa apostola«), egy nyilvános étteremben nem ismerte fel a mellette levő asztalnál vacsorázó Perintfalvi Rita »felszabadítás teológus« démonait, és gyanútlanul a démonok között vacsorázott. Ez azért okozhat riadalmat keresztény kisegyházi körökben, mert ezzel Németh Sándor könnyen démonizálódhatott, míg mások szerint ijesztő jel az, hogy nem ismerte fel és nem űzte ki a démonokat.

Az esetről maga Perintfalvi Rita számolt be a Facebook oldalán, ezzel a szöveggel: »Nem hiszem el! Németh Sándor hitgyüli vezér ugyanabban az étteremben vacsorázik, ahol én. Megköszönjem neki, hogy a hívei imádkoztak a halálomért?« Perintfalvi Rita szövege nem pontos, mert úgy kellett volna írnia, hogy »Megköszönjem neki, hogy a híveit imádkoztatta a halálomért?«, mert a hívek nem maguktól átkoznak meg az imakommandókban senkit, hogy meghaljon, hanem Németh Sándor utasítására. Nagyon rendes hívekről van szó, akik a pásztor hangját követik.

Kár lenne tagadni, ez éppen olyan, mintha Németh Sándor magával az ördöggel vacsorázott volna együtt a szomszéd asztalnál. Perintfalvi Rita ellen öt cikket írt néhány hónapos eltéréssel a Hetek, olyan címekkel, hogy »Bűn-e a homoszexualitás?«, »Duguláselhárítás«, »Gendercélok«, »Miről szavaztak valójában a Hit Gyülekezete ifjúsági táborában?«, »Így hódítaná meg a hazai egyházat a genderideológia«. A felsorolásból is látszik, hogy napjaink legfontosabb üdvtörténeti kérdéseiről van szó, amelyek már egy népszavazás formájában öltenek testet.”

Nyitókép: Amerikai Népszava

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.