Éppen annyira cinikus, mint amennyire abszurd a magyarországi választási csalás vádja

2022-01-14 13:18:00

Kovács Zoltán
Látószög blog
Az Orbán-kormány kritikusai most is keményen munkálkodnak azon, hogy előre megírják a történéseket.

„Egy sor rosszindulatú ember azzal az állítással borzolja a kedélyeket, hogy a miniszterelnöknek nem áll szándékában elfogadni a most tavasszal esedékes választások eredményét, és a szavazást elcsalják. Ez ne tévesszen meg senkit. Ha Orbán Viktor miniszterelnököt ismét megválasztják, és szerintem így fog történni, akkor az a választók széleskörű támogatása miatt lesz, amelyet a miniszterelnök munkája során elért eredményeinek – a világjárvány idején bekövetkezett gazdasági fellendülésnek, munkahelyeknek, növekedésnek, adócsökkentésnek és megfizethető energiaáraknak – köszönhet.

A magyarországi választók április 3-án, vasárnap járulnak az urnákhoz azért, hogy megválasszák az új Országgyűlést, amelynek 199 tagja közvetlenül, egyetlen fordulóban kerül megválasztásra – 106 egyéni választókerületből, a többi pedig országos pártlistákról. Az új parlament dönt arról, hogy ki kormányozza Magyarországot a következő négy évben.

Miként a korábbi választási években, az Orbán-kormány kritikusai most is keményen munkálkodnak azon, hogy előre megírják a történéseket.

Ebben az évben azt akarják elhitetni, hogy állítólag – mivel egységes ellenzékkel és egy új kihívóval kell szembenézniük – a mostani lesz az egyik legnehezebb választási megmérettetés Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánykoalíció számára.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.