Ráczné Földi Judit: A baloldali pártok beengednék az LMBTQ-propagandát az iskolákba

2022-01-12 11:06:00
A DK elnökségi tagja az ATV reggeli műsorában megerősítette, hogy az ellenzéki pártok közösen kiálltak már és a jövőben is kiállnak az LMBTQ-jogok mellett.

Az ATV Start vendége volt a napokban Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja, aki gyakorlatilag megerősítette: a baloldali pártok már megállapodtak abban, hogy beengednék az LMBTQ-propagandát az iskolákba.

Az egyik műsorvezető ugyanis a Magyar Nemzet egyik aznapi cikkére – amelynek az „LMBTQ-lobbisták készítik a baloldal programját” volt a címe – hivatkozott, s idézett az írásból (a videón 3:25-től). Ebben az szerepel, hogy olyan szakpolitikai javaslatokat emel be az ellenzék ebben a témakörben, aminek értelmében például a megfelelő szexuális felvilágosítást biztosítanák az iskolákban, érzékenyítenék a pedagógusokat. Emellett biztosítanák a nem- és névváltoztatás jogát a transzneműek számára, egészségügyi szakembereknek pedig továbbképzést és érzékenyítő programokat.

„Ez kompromittáló vagy valóban ez van, hogy az ellenzék igen is kiáll ezekért a jogokért és például az érzékenyítésért, felvilágosításért” – tette fel a kérdést a műsorvezető..

Ráczné Földi Judit erre azt mondta, „Hát azt gondolom, hogy az ellenzéki pártok közösen kiálltak már ezek mellett a jogok mellett”. Ugyanakkor azt cáfolta, hogy az óvodásokat és bölcsődéseket szeretnékahogy fogalmazott a DK-s politikusátképezni, átnevelni.