Ezeknek a politikusoknak kellene felkerülniük az összefogás listájára

2022-01-11 14:55:00

Rőfös Géza
Kontra
Eljött a politikai hullák ideje.

„Gyakran felmerül Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltsége kapcsán, hogy a konkrét választás előtt ugyan számít (elsősorban kommunikációs szempontból), hogy kinek a neve áll a lista élén, de a kormányalakításra a tényleges parlamenti többséget fogja felkérni Novák Katalin a köztársasági elnök. A valóban lényeges kérdés tehát annak a listának az összetétele, amellyel a kormányváltásra összekutyult moslékkoalíció nekivág a 2022-es parlamenti választásoknak.

A lista első 7 helye már most adott. Szerepelnie kell rajta a szentségtelen szövetség minden fontos sakkfigurájának. De pár fecske még nem csinál nyarat, fontos, hogy az ellenzék kellően sokszínű, mégis elkötelezett hadsereggel vágjon neki Orbán Viktor megbuktatásának.

Az előválasztás visszaigazolta a régi közmondást: szarból nehéz várat építeni.

Egy olyan versenyben, ahol Zuglóban Hadházy és Tóth Csaba közül lehet választani, vagy Szombathelyen a legerősebb ellenzéki jelölt a börtönviselt zugügyvéd, Czeglédy Csaba lehet, nem igazán látjuk szavatolva a közös lista minőségét.

Semmi gond, a kontra szerkesztősége áldozatkészen most is segít!

Összeszedtük, kik azok a szereplők, akiknek ott van a helyük a szivárványkoalíció listáján. Ne feledjük: a cél a kormányváltás, bármi áron. Még akkor is, ha beledöglünk.

1) Demszky Gábor: Az örökifjú politikai hulla, az SZDSZ egyik csúcsterméke a négy cikluson keresztül Karácsony Gergelyt is megszégyenítő semmittevéssel főpolgármesterkedő liberális városvezető már régóta nincs abban az állapotban, hogy akár csak két értelmes mondatot is összerakjon egy-egy megszólalásában.”

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.