Márki-Zay Péter ma esti szereplése sem hozott minket közelebb a kormányváltáshoz

2022-01-09 20:29:00

Nagy Attila Tibor
Facebook
Kiderült, hogy Márki-Zay nem antiszemita, elvégre van olyan zsidó a Fideszben, akit ő nagyra tart.

„Márki-Zay Péter ma esti, mintegy másfél órás Facebook élő videós szereplése sem hozott minket közelebb a kormányváltáshoz. Egy jó kampány arról ismerszik meg többek között, hogy többnyire uralja a helyzetet: az üzenetei átmennek az országos nyilvánosságban, képes a saját témáit az ellenfelekre kényszeríteni, akár meglepni őket.

Ehhez képest az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ismételten hosszúra sikerült monológja jelentős részét az őt ért támadásokra való reagálással töltötte. Megtudhattuk, hogy nem csak a kormánysajtó a hibás, de az ellenzéki médiumok is vagy magukat annak álcázó ellenzékiek... Ha jól számoltam, csak egyszer, de megint szó volt az ellenzéki árulókról.

Kiderült, enyhült a feszültség közte és a többi ellenzéki párt között, de még mindig maradtak a vitás kérdések (»óriási pártfinanszírozási kérdések is vannak«, fogalmazott szó szerint) és ezek majd akkor kerülnek nyugvópontra, ha a közös listában és a programban lesz megegyezés. Márki-Zay csak fogcsikorgatva »engedte el« a hetedik frakciót, de viszonzást vár el cserébe...

Napokon belül megszülethet a megállapodás, ugyanakkor a kampány hatékonyságát növelni kell, mert – mint mondta – »elfogadhatatlan az, hogy egy ellenzéki kampány sikere azon múljék, hogy a hatpártból az egyiknek valamelyiknek vonal, vessző, szó, satöbbi nem tetszik. Tehát egy kampányban nem lehet egy vétóval lelassítani egy döntést, egy arculat elfogadását ésatöbbi, ebben egyetértettünk a pártok vezetőivel« (Nemrég Jakab Péter Jobbik-elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a konszenzusos döntési módszer igenis érték). Minden »megaláztatásra«, »szenvedésre« hajlandó Márki-Zay a kormányváltás érdekében. Ezek az erős szavak mutatják, jócskán maradtak ellenérzések.

Megtudhattuk azt is, hogy nem értett egyet frissen kinevezett sajtófőnökével, aki a néhány nappal ezelőtti sajtótájékoztatón nem engedte meg neki, hogy válaszoljon más témában a kérdésekre. (Nos, megfigyelve több magyarországi és külföldi kampányt, olyan még nem volt, hogy egy kampány sajtófőnöke nyilvánosan mond ellent a miniszterelnök-jelöltnek/elnökjelöltnek, aki néhány nap múlva helyreteszi nyilvánosan a sajtófőnökét.

De Márki-Zay kampányában ezt is lehet...De hogy ez a jelölt tekintélyét nem emeli, az eléggé valószínű. Hiszen, ha őneki kvázi megtiltja a kamerák előtt a sajtófőnöke a válaszadást, miért higgye el a választó, hogy kellően kemény, határozott tud lenni Orbán Viktorral szemben?)  De kiderült az is, hogy Márki-Zay nem antiszemita, elvégre van olyan zsidó a Fideszben, akit ő nagyra tart. Az is talán tisztázódott, hogy nem akar magánosítást, azt a Fidesz akarja valójában.”

Nyitókép: Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.