Az ellenzék összehozta a választási programját: még a macska is szivarozni fog!

2022-01-07 20:29:00

Ódor János László
Kontra
2002-es Medgyessy-utánérzésünk van: csak nehogy megint kifogyjanak mások pénzéből!

„A hosszúra nyúlt karácsonyi-újévi szünet brutális és bulváros politikai vonatkozású hírei (Homonnay, Jakabék magánéleti válsága...), valamint Márki-Zay már-már gyanúkeltő lecsúszása után azért csak megérkezett a kőkemény szakmai munka eredménye:

Vajúdtak a hegyek, és szültek nekünk egy anabolikus szteroidokkal felpumpált, félig vak, meddő, tízkilós, klónozott egér-patkány hibridet.

Srácok, ez már tényleg majdnem kész van, de már most nagyon jó!

Elkészült az ellenzék majdnem végleges programja. Mi pedig mohón vetjük rá magunkat a szellemi táplálékra, hiszen egy kiváló, szakmai, összellenzéki, integratív kormányzással mindenki jól fog járni. Mi is. Hacsak nem tesznek minket földönfutóvá a fideszesség vádjával. De miért is tennének ilyet?

Akkor kezdjük el öncélúan, kontextusából kiragadva elemezgetni kedvenc pontjainkat! Mert bár a Fidesz történelmi lehetőséget szalasztott el, és borzasztó állapotban van a gazdaság, azért úgy látszik, mégis maradt némi pénz: 

Nem emelnék az adókulcsokat, de igazságosabbá tennék az szja-rendszert: gyanús. Ilyet hogy lehetne? Esetleg egy még alacsonyabb sáv bevezetésével? A minimálbér utáni adómentességgel? Hú, mintha lett volna már ilyen: mindenkit minimálbérre jelentettek be a cégek, a többit meg fizették zsebbe. Kiváló módszer lenne. Egyszer már bevált, minek változtatni győztes csapaton? Boldog 2000-es évek...”

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.