Adevarul: Összekapcsolnák a magyar úthálózattal a Nagyvárad–Arad gyorsforgalmi utat

2022-01-07 11:44:00
Az összekapcsolás egy új határátkelő létrehozásával valósulhatna meg – nyilatkozta Iustin Cionca Arad megyei tanácselnök a román lapnak.

Az Adevarul beszámolt Iustin Cionca Arad megyei tanácselnök nyilatkozatáról, amely szerint összekapcsolnák a magyar úthálózattal a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi utat. A politikus kifejtette, hogy Zalai Mihállyal, a Békés Megyei Közgyűlés elnökével találkozott és azt az információt kapta, hogy a magyar kormány a majd a határ mentén futó gyorsforgalmi utat az M44-es gyorsforgalmi úttal kötné össze.

„A magyar fél tájékoztatott arról, hogy műszaki tanulmányt készítenek, mely a Nagyvárad-Arad és az M44-es gyorsforgalmi utak összekapcsolásának lehetőségeit és annak körülményeit elemzi. A tanulmány eredményeit továbbítani fogják az Arad- és a Bihar Megyei Tanácsnak, valamint a kormánynak. Az összekapcsolás egy új határátkelő létrehozásával valósulhatna meg” – nyilatkozta Iustin Cionca.

Az önkormányzati vezető meglátása szerint, amennyiben össze lenne kapcsolva a magyarországi úthálózattal, a két határmenti megyeszékhely közti gyorsforgalmi út eurórégiós jelentőségűvé válna. Cionca azt mondja, ez egybeesik a két megyei önkormányzat elképzeléseivel. Az előzetes elképzelések szerint az új közúti határátkelő Nagyszalonta térségében nyílna.