Márki-Zay Péter eltörölné a gyermekvédelmi törvényt

2021-12-31 13:45:00
A baloldali jelölt eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, ezzel pedig kiszolgáltatná a legvédtelenebbeket a számukra káros propagandának.

Márki-Zay Péter még december elején nyilatkozott a köztévé híradójának, és egyértelművé tette, hogy kormányra kerülve eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. Mint ismert, a jogszabály a kiskorúakat védi a szexuális fejlődésüket befolyásoló, például a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól is. A törvény megtiltja, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak. Az M1-nek adott nyilatkozatában

Márki-Zay ostoba kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit.

Gyakorlatilag elismerte, hogy beengedné az iskolába a gyerekek számára káros propagandát, és ezzel megszüntetné a szülőknek azt a jogát, hogy ők dönthessenek a gyermek neveléséről és jövőjéről.

A hódmezővásárhelyi polgármester a BBC-nek nyilatkozva azt is kifejtette, hogy megválasztása esetén engedélyezné Magyarországon a melegházasságot. Közölte: ez nincs ellentétben hitével, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus. Gyurcsány Ferenc egyébként már a 2014-es választások előtt arról beszélt, hogy megválasztása esetén engedélyezné az azonos neműek házasságát.

(MediaWorks Hírcentrum)

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor