Fellebbez Bige László cége, a Kúriához fordulnak

2021-12-23 12:41:00
Szerdán a Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Nitrogénművek cégcsoport azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét, most a társaság jelezte, fellebbeznek.

Mint arról mi is beszámoltunk szerdán, a Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Bige László érdekeltségébe tartozó Nitrogénművek csoport azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét. A döntés nem jogerős, a cégcsoport nyolc napon belül fellebbezéssel élhet ellene a Kúriánál, amit a Napi.hu szerint a Nitrogénművek meg is lép, ennek értelmében a Kúria döntéséig nem kell megfizetniük azt a 11 milliárd forintos bírságot, amelyet még októberben szabott ki a versenyhivatal kartellezés miatt. 

Kartellezés

A GVH még októberben rekordösszegű, 14 milliárd forintos bírságot szabott ki kartellezés miatt. A hivatal négy éven át tartó vizsgálata ugyanis megállapította, hogy a Nitrogénművek Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsér­tően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. A kartellező cégek jelentős károkat okoztak a gazdáknak azzal, hogy meghatározták az árakat, kizárták a piaci versenyt és az importlehetőséget – emelték ki. Bige László a sajtónyilatkozataiban tagadta a kartellezést, szerinte teljesen alaptalan a GVH 250 oldalas indoklása.

A Bige Lászlóról készült portrénkat ide kattintva olvashatja.

***

Nyitókép: MTI/Balázs Attila