Egy Gyurcsány-fióka

2021-12-21 08:25:00

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Mi a titka ennek a ficsúrnak?

„ (...) El kell gondolkodnom azon, melyik hivatást gyakorolja Mártha Imre, a budapesti közműholding vezérigazgatója. Mi az ő kiemelkedő teljesítménye, ami fényévekre röpítette tőlünk, egyszerű földi halandóktól? Mi a titka ennek a ficsúrnak, aki nyilván annyi jót tett már embertársaiért, oly sok nemes célra fordította ki tudja, honnan szerzett vagyonát, hogy a maradékból tizenhatmilliója van csak szállásra, ha el akarja kápráztatni valami egzotikus helyen szíve választottját?

De a karján fityegő óra sem kóstál kevesebbet, kedvenc közlekedési eszközéről, a jachtról nem is beszélve. Ment-e előbbre a világ bármilyen gondolatától, cselekedetétől, hogy így meg kell hálálnunk az ő nagyszerűségét? Keresgélve a válaszokat nem leszünk nyugodtabbak. Ki gondolta volna, de múltja Gyurcsány Ferenc kormányzásának idejébe nyúlik vissza, ahol a Magyar Villamos Művek élén négy ügyben is büntetőeljárás indult ellene különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, de a botrányos ügyekből a végén valahogy kimosdatták.

Amikor pedig a magatehetetlen Karácsony Gergely lett a főpolgármester, akit Gyurcsány szorosan körbevett a saját embereivel, nehogy eldőljön, Mártha lett a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalatot, a fővárosi kertészetet, a kéményseprőket, de még a temetkezési vállalatot is magába foglaló gigacég vezetője. Ezek azok a cégek, ahonnan folyamatos elbocsátásokról, a dolgozók megfélemlítéséről, megalázásáról érkeznek hírek. Az itt dolgozók állandóan azt hallják, nincs pénz semmire, különösen az ő bérükre nem jut, majd elképedve látják drágalátos főnökük provokatív képeit a felfoghatatlan luxus világából.”

Borítókép: Mártha Imre (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.