Galla Miklósnál tarthatja Karinthy-gyűrűjét Laár András

2021-12-09 16:52:00
Legalábbis felajánlja neki, hogy ha akarja, legyen nála, és ő hordja.

Mint arról beszámoltunk, Laár András humorista, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító és jelenlegi tagja kapta idén a Karinthy-gyűrűt.

Laár a hirado.hu-nak adott interjújában azt mondta, „Karinthytól kapta a humorbeavatást”, és beteljesedésként éli meg a gyűrű átvételét, mert Karinthy szelleme fémjelezte humorát. Azzal kapcsolatban, hogy hol tartja majd a gyűrűt, a humorista közölte: nem ragaszkodik a gyűrű konkrét fizikai valójához, így lehet, hogy Galla Miklósnál fogja tartani. Mint mondta: felajánlja neki, hogy ha akarja, legyen nála, hordja ő.

Az MTVA júniusban úgy döntött, hogy nem adják oda a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak. Az indoklásban azt írták, „Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.” Galla Miklós ezután több nyílt levelet is írt, többek között Orbán Viktornak és Áder Jánosnak is.

Nyitókép: MTI / Kallos Bea