Szabó Tímea és a CIA is szóba kerül az Anonymus-maszkos által nyilvánosságra hozott legújabb hangfelvételeken

2021-12-09 09:28:47
Hatalmas kárt szenvedtek a nyugati cégek, amelyeknek ki kellet vonulniuk hazánkból – hangzik el egy csütörtökön reggel nyilvánosságra került hangfelvételből, amelyen Gansperger Gyula arról beszél: Bajnai lehet a rendszernek a tetején, amelynek segítségével külföldi üzleti körök szeretnék ismét hatalomra segíteni az ellenzéket Magyarországon.

Csütörtök reggel újabb felvételekkel jelentkezett az Anonymus-maszkos férfi. Legfrissebb videójában a Városháza eladása körüli külföldi érdekkörökről beszélt az álarcos alak, valamint újabb hangfelvételeket hozott nyilvánosságra.

Szabó Tímea, Bajnai Gordon és Orbán-rendszer megbuktatása

A szándék nagyon egyszerű: jön a nemzetközi háttér, a baloldali politikusok végrehajtják, amit kérnek, és cserébe hagyják nekik, hogy egy kis jutalékot keressenek” – mondja Anonymus az említett külföldi érdekkörökről, majd elindítja a hangfelvételt.

Most vannak ugye ezek a külföldön kiképzett figurák, mint a Szabó Tímea, Kabul rózsája, ő a CIA-nak dolgozott kint Kabulban. (...) K***a kemény a csaj, de ezért. (...) Ő kint dolgozott New Yorkban is, meg Kabulban is. Pillanat, de ugye

a Sorosnak ezek az emberei bizonyos dolgokat tudnak mozgatni. De a teteje a Gordon.

(...) Ugye azok a pénzügyi körök, az EBRD, az összes ilyen nagy nyugati bank, akik az Orbán-rendszert szeretnék megbuktatni. Ugye Simor az EBRD-nek alelnöke volt, tudod. (...) Az MNB-nek az elnöke. (...) Puszi haverja a Gordonnak és ugye a főnöke volt a CA-nál” – hallható a felvételen.

„Visszajönnének”

Az üzletember úgy gondolja, hogy az EBRD (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank), amelynek Simor András volt az alelnöke, és más nagy bankok, a jelenlegi kormány megbuktatásában érdekeltek. Gansperger külön hangsúlyozza, hogy Simor, aki 2007-ben Gyurcsány Ferenc jelöltjeként lett az MNB elnöke jó kapcsolatot ápol Bajnai Gordonnal, aki a „teteje” annak a rendszernek, amelyen keresztül a külföldi pénzügyi körök beavatkoznának a magyar belpolitikába.

A hanganyag következő részében arról is hallani, hogy Gansperger Gyula elmagyarázza, miért áll érdekében egyes külföldi csoportoknak, hogy az az ellenzéket támogassák. Mint a felvételen elhangzik:

Tudod mekkora kárt szenvednek azok a cégek, akik itt halálra kaszálták magukat!? És ki kellett takarodniuk innen. El kellett adniuk az ÉMÁSZT, a DÉMÁSZT, mindent is”

– teszi föl a kérdést a volt Wallis vezér.

Úgy adhatták külföldi kézbe a stratégiai fontosságú energiaszolgáltató cégeket, hogy garantálták a 8 százalékos profitot a számukra

„És most visszajönnének?” – halljuk az üzletember beszélgető partnerének kérdését, mire Gansperger így válaszol: „Hát hogy a pi***ba ne? Hát figyelj, 8 százalékos fix profitért. Figyelj, figyelj úgy adta el az Suchman az összes energetikai céget Magyarországon, a hálózatokat. Az egyik ország sem adja el a hálózatát, érted. Az önkormányzati, meg állami tulajdonú. Az erőmű meg a, az egy más dolog, meg az értékesítés. Eladott mindent és benne van a szerződésben, én magam láttam. Felügyelőbizottsági tag voltam, hogy 8 százalék (...) nyereséget garantáltak. A szerződés szerint. (...) Egy Suchman Tamás vitte, akinek aztán halványlila (...) volt arról, hogy kell értékelni egy céget. (...) Hát a Horn Gyulának volt a balkeze.(...) Meg a jobb is igen. Eladta, és

nekünk nagyon sok pénzünkbe került, egyrészt amíg fizetgettük ezeket, meg visszavásároltuk.”

Gansperger elmondása szerint a baloldal kormányzása idején – a szocialista Suchman Tamás privatizációért felelős tárca nélküli miniszter jóváhagyásával – úgy adták külföldi kézbe a stratégiai fontosságú energiaszolgáltató cégeket, hogy garantálták a 8 százalékos profitot a számukra. Az üzletember szerint – aki a saját szemével látta a szerződéseket – mindez hatalmas veszteséget jelentett Magyarország számára, miközben

a külföldi üzleti körök érthető módon ezért szeretnék, ha visszaállna a korábbi számukra előnyös állapot.

Gansperger azt is kifejti, hogy a nagy külföldi infrastruktúra-fejlesztő cégek is kárt szenvedtek a baloldal kormányzásának vége óta, hiszen annak idején évente 10 milliárdokat vittek ki az országból, manapság viszont már csak lényegesen szerényebb haszonra számíthatnak hazánkban. A volt Wallis-vezér szerint így érthető, ha akár milliárdokkal is támogatnák az ellenzék kampányát, hiszen cserébe, ha ismét a baloldal kerülne hatalomra Magyarországon, rögtön az első évben lényegesen nagyobb hasznot szerezhetnének.

A teljes videót az alábbiakban tekintheti meg:

Megszólalt Szabó Tímea a CIA-s hangfelvétel kapcsán

Cikkünk megjelenését követően a Karácsony-párt társelnöke a felvételre hivatalos Facebook-oldalán reagált. Szabó Tímea „idétlenkedésnek” nevezett CIA-s résszel kapcsolatban úgy fogalmaz: „legalább volt annyi eszetek, hogy csak utaltatok erre a kreténségre, nem mondtátok ki nyíltan, hiszen tudtátok: ha megteszitek, azonnal feljelentelek titeket”.

Leszögezte ugyanakkor bejegyzésében: Gansperger Gyulát beperli rágalmazásért. Mint fogalmazott: „ahhoz képest, hogy 12 éve nyomjátok azt a mantrát, hogy én ügynök vagyok, valahogy a nagy leleplezés valahogy mindig elmaradt”. A politikus a felvételen említet „kabuli és amerikai éveiről szólva” hozzátette,

valóban „dolgozott már Kabulban és még a Harvard Egyetemen is”, ugyanakkor Szabó Tímea aláhúzta: „hadd áruljam el, hogy például New Yorkban sosem éltem vagy dolgoztam”.

„Nekünk nincs mit titkolnunk”

Hasonlóan Karácsony Gergely Városházát érintő védekezéséhez, Szabó Tímea is elmondta: szerinte „nincs mit titkolniuk”, mint fogalmazott: „mi becsülettel politizálunk egy tisztességes és szolidáris országért!”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd