Hivatalos: házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen

2021-12-08 15:48:06
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősíttette lapunknak, hogy helyszínen a testület nyomozói jártak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősíttette lapunknak, hogy a testület nyomozói házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt.

A NAV lapunknak adott teljes válaszát az alábbiakban olvashatja:

Tisztelt Béres Sándor!

A helyszínen a NAV nyomozói tartottak kutatást.
Folyamatban lévő ügyről azonban a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket.

Üdvözlettel: NAV Sajtó

Előzmények

A momentumos politikus cégügyeihez köthető telephelyen zajlott házkutatásra két, olvasónk által lapunkhoz eljuttatott fotó hívta fel a Mandiner figyelmét. A felvételek (nyitóképünk, valamint a lenti fotó) a Cseh Katalin momentumos politikus cégügyeihez köthető telephely közelében készültek, ahol olvasónk éppen kutyáját sétáltatta.

Fotó: Olvasónk fotója

Így köthető a váci telephely Cseh Katalinhoz – cégháló a momentumos politikus körül

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az Anonymus-maszkos alak egyik videója után a Bennfentes szerkesztősége utánajárt, hogy a Cseh Katalinhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.

Továbbá kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Az említett cégek jelenleg is a váci címhez köthetőek <br> Fotó: Opten.hu

Lapunk a NAV-hoz fordult a feltételezett házkutatás kapcsán

Olvasónk számára a házkutatás lehetősége azért lehetett reális, mert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást a NAV. Helyzetjelentésünk a Cseh Katalin-sztoriról ide kattintva olvasható.

Nyitókép: Olvasónk fotója