Házkutatást tarthattak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen

2021-12-08 11:19:15
Lapunk a NAV-hoz fordult, valóban házkutatást történt-e a momentumos politikushoz köthető telephelyen, és ha igen, milyen ügyben.

Házkutatást tarthattak Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – derül ki olvasónk által lapunkhoz eljuttatott fotókból. A felvételek a Cseh Katalin momentumos politikus cégügyeihez köthető telephely közelében készültek, ahol olvasónk éppen kutyáját sétáltatta.

Fotó: Olvasónk fotója

Így köthető a váci telephely Cseh Katalinhoz – cégháló a momentumos politikus körül

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az Anonymus-maszkos alak egyik videója után a Bennfentes szerkesztősége utánajárt, hogy a Cseh Katalinhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.

Továbbá kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Az említett cégek jelenleg is a váci címhez köthetőek <br> Fotó: Opten.hu

Lapunk a NAV-hoz fordult a feltételezett házkutatás kapcsán

Olvasónk számára a házkutatás lehetősége azért lehetett reális, mert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást a NAV. Helyzetjelentésünk a Cseh Katalin-sztoriról ide kattintva olvasható.

A feltételezett házkutatás, valamint a Cseh Katalinhoz köthető telephely kapcsán lapunk az alábbi kérdésekkel fordult a hatósághoz:

  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott-e házkutatást a Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt?
  • Amennyiben igen, milyen ügyben volt szükség a hatóság kiszállására?

Frissítés:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősítette lapunknak, hogy a helyszínen a testület nyomozói tartottak kutatást.

Nyitókép: Olvasónk fotója