Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész

2021-12-07 08:53:00
A végrehajtói kar elnökét nemrég őrizetbe vette a rendőrség, Schadl György a hírek szerint pénzt szedett a végrehajtói tagságtól. Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, bosszú robbanthatta ki a végrehajtók botrányát. Bár a kormányzati reformcsomag tiszta és világos jogi helyzetet teremtett, a végrehajtók körüli botrányok és a szervezeten belüli harcok megmaradtak.

A végrehajtói kar elnökét nemrég őrizetbe vette a rendőrség

A végrehajtók szervezeten belüli harcait mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a végrehajtói kar elnökét nemrég őrizetbe vette a rendőrség. Schadl György a hírek szerint pénzt szedett a végrehajtói tagságtól. Pikánssá teszi az ügyet, hogy a „lekapcsolt” elnök felesége is végrehajtó, édesanyja pedig Gyurcsány Ferenc titkárnője volt. Az ügy részleteiről bővebben ide kattintva olvashat.

Bosszú, luxusszálloda, Dubaiba menekülés – rövid összefoglalónk a végrehajtóbotrányról
Mi is ez a végrehajtó botrány, ami miatt most titkos nyomozás folyik? Hogy jön ide Gyurcsány, Dubai és egy sárvári luxusszálloda? Bővebben is érdekel...

A vizsgálat idejére felfüggeszthetik Völner Pál miniszteri biztos mentelmi jogát is

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben. A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy dr. Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott – olvasható a Legfőbb Ügyészség keddi sajtóközleményében.

Mint a közleményben olvasható: Dr. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

A felmerült bizonyítékok alapján Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél dr. Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A büntetőeljárás dr. Völner Pál országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség – írja a Legfőbb Ügyészség.

Hozzáteszik: az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.