Terézváros önkormányzata pert nyert szocialista képviselőjével szemben

2021-12-06 16:46:00
Soproni Tamás szerint „jogilag és erkölcsileg is többszörösen megbukott” az MSZP-s képviselő.

„A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében kimondta, hogy az Andrássy úti ingatlanpanamákban jogerősen elítélt MSZP-elnök, Hatvani Csaba és Bálint György, az MSZP önkormányzati képviselője és helyi alelnöke fedezetelvonó szerződést kötöttek. Ha nem lépünk az ügyben, 14 millió forinttal rövidíthették volna meg a terézvárosi önkormányzatot” – fogalmazott közösségi oldalán Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere.

„Mégis, hiába nevet az egyik szemem, ha a másik sír. Szomorú vagyok ugyanis, hogy egy újabb szocialista képviselőről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai. Hogy a saját érdekét az általa képviseltek érdeke elé helyezi” – tette hozzá.

Soproni Tamás szerint az ügy kirobbanása után az MSZP-s képviselő bosszúhadjáratot indított ellene és az önkormányzat ellen: Bálint György a Fidesszel szavazott együtt, gátolta az önkormányzat működését és fizetett hirdetésben támadta Sopronit.

Bálint György jogilag és erkölcsileg is többszörösen megbukott. Ez a példátlan viselkedés és a jogerős ítélet egyértelművé teszi, hogy Bálint Györgynek nincs helye az ellenzéki összefogásban, sem Terézváros vezetésében”

– tette hozzá.

***

Terézvárosban is felbomlott a baloldali koalíció

Soproni Tamás momentumos polgármester azt nyilatkozta, a helyi MSZP-t az ellenzék részének tekinti – Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán