Steve Forbes: Joe Biden háborút folytat az amerikai gazdaság ellen

2021-12-06 11:38:00
Az amerikai munkaügyi minisztérium az előre jósolt 550 ezer helyett mindössze 210 ezer új munkahelyről számolt be novemberre vonatkozóan.

Steve Forbes a Fox News pénteki műsorában azt mondta: „egy olyan gazdasággal van dolgunk, amely előre akar haladni, de még mindig vannak mesterséges akadályok” – olvashato az atv.hu-n. A portál szerint a Forbes üzleti magazin főszerkesztője és kétszeres republikánus elnökjelölt

a koronavírus-járvány miatt bevezetett globális zárlatokat, és a hazai olajkitermelés korlátozására tett Biden-intézkedéseket kritizálta.

„Igen, tudjuk, hogy az ellátási láncok válsága hatalmas problémákat okoz, ezeket alábecsülik, amikor leállítanak egy globális gazdaságot. Nem segít, hogy a jövőben Európát ismét lezárják. Ami a gazdaságot illeti, a kormány még mindig háborút folytat például az olaj- és gázipar ellen. Még nem magyarázták meg, hogy miért jobb az éghajlatváltozás szempontjából, ha egy hordó olajat Oroszországból szerzünk be, mintha Amerikából szereznénk be egy hordó olajat. Tehát azt akarják, hogy Oroszország többet termeljen, mi pedig kevesebbet. Az ilyen vegyes jelzések pedig ártanak a jövőbe történő befektetéseknek” – fogalmazott az üzletember.

Nyitókép: Somchai Poomlard / Bangkok Post / Bangkok Post via AFP