Határeset

2021-12-06 07:29:00

Pilhál György
Magyar Nemzet
Míg Katalin asszony a határtörténeteiről mesél, addig sem a 4,8 milliárdos mutyijáról megy a szó.

„A lengyel–belarusz határhoz látogatott a múlt héten Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, hogy megtekintse az ott kialakult migrációs válságot. Erről maga a tűzről pattant fiatalasszony számolt be a helyszínen készített videójában. (Megjegyzem, a mi röszkei határunkra is ellátogathatott volna a képviselő asszony, ám ez így izgalmasabbnak ígérkezett.) A beszámolóból megtudjuk, az EU ottani határán emberek halnak meg amiatt, mert »Orbán Viktor barátja, Vlagyimir Putyin által felbujtva Lukasenka fehérorosz elnök ártatlan embereket használ egy hibrid háborúban az Európai Unió ellen«.

A leleplezőnek szánt szenvedélyes tudósítás azonban inkább a szerzőről rántja le a leplet. Már ott biceg a beszámoló, hogy a haditudósító aligha lehetett ott a frontvonalon (nem is látni a közelben egy megveszekedett migránst sem), hiszen az operációs övezetnek számító határzónába idegeneknek szigorúan tilos a belépés. A másik meg a nyögvenyelős gondolatmenet belénk sulykolt rezüméje: erősen szégyellje magát a magyar miniszterelnök, amiért a »haverja« által felcukkolt belarusz elnök ártatlan emberek felhasználásával keres fogást az Európai Unión.

Katalin asszony a jelek szerint még mindig esküvői lakodalmának asztal alatti perspektívájából szemléli a világot. Ha a migránsokat a fehérorosz elnök tereli a határ felé, az sima háborús bűntett, ha viszont NGO-szponzorált taxikon érkeznek az egzotikus kerítésszaggatók, az a szamaritánus emberek könnyes humanizmusa, maga a megtestesült Jónak lenni jó. Ami biztos: míg Katalin asszony a határtörténeteiről mesél, addig sem a 4,8 milliárdos mutyijáról megy a szó.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.