Márki-Zay: Megvédjük a gyerekeket a fideszes pedofil politikusoktól

2021-12-06 11:57:00
Hódmezővásárhely polgármestere bejegyzésében arra a Kaleta Gáborra utalt, aki a baloldali kormányok idején is diplomata, sőt konzul volt.

„Mi valóban fontosnak tartjuk a gyermekvédelmet. Ezért ki fogunk dolgozni egy olyan törvényjavaslatot, amelynek köszönhetően többé nem fordulhat elő, hogy a Fidesz Peruból hazamenekít egy 19 ezer gyermekpornográf felvétellel lebukott magyar diplomatát, majd minimális pénzbüntetéssel szabadon engedi őt itthon” – olvasható Márki-Zay Péter Facebook-bejegyzésében.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a leírás alapján egyértelműen arra a Kaleta Gáborra gondolt, akiről a botránya kirobbanása után rövid időn belül megírta a sajtó, hogy 

a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok idején is komoly beosztású diplomata, sőt, konzul volt. Emellett a teljes külügyi bizottság ellenzékestül egyhangúlag támogatta Kaleta kinevezését,

köztük Gyöngyösi Márton, Mesterházy Attila és Demeter Márta is.

„Ma a magyar gyerekek nincsenek biztonságban a fideszes pedofilok politkusoktól. Az általunk meghozott törvény azonban még a fideszes aberrált politikusoktól is megvédi majd a gyerekeket” – zárja bejegyzését Márki-Zay Péter.

Nyitókép: Facebook