Nagy Attila Tibor: A vereség útja, amelyre Márki-Zay rálépett az előválasztás után

2021-12-06 21:46:00
A politológus szerint ki kell mondani, hogy az ellenzék kampánya rossz irányba megy. Úgy véli, talán az ATV-től igazolt Simon András lehet egyfajta reménysugár az ellenzéki kampány számára.

Nagy Attila Tibor politológus és Deák Dániel vezető elemző az ATV Egyenes Beszéd vendége volt. A műsorvezető, Szöllősi Györgyi megkérdezte a jelenlévőket, hogy mit gondolnak az ellenzék mostani kampányáról. A politológus Szöllősi kérdésének a végét meg nem várva kijelentette, hogy

Ki kell mondani, hogy az ellenzék szekere rossz irányba megy! Ez a vereségnek az útja, amelyre Márki-Zay Péter rálépett az előválasztás után.”

„Egy reménysugár, az ellenzék számára, hogy Simon András most Márki-Zay Péter szolgálatába, illetve az ő kampánycsapatában lesz” – folytatta a gondolatmenetét Nagy. A politológus kifejtette, hogy azért gondolja így, mert „ő látott egy nagy szervezetet belülről, annak a kommunikációját vezette. Az egyik fő tévedés Márki-Zay Péter részéről az, hogy ő a korrupciót tartja a kampánya fő üzenetének. [...] A magyar embereket nem elsősorban a korrupció izgatja. Hanem a megélhetés. [...] Éppen ezért, a rezsicsökkentésnek a kritizálása az egy nagyon súlyos politikai hiba.”

Deák Dániel csak ennyit reagált: 

Nem a rezsicsökkentést kritizálja, konkrétan a szavazókat gyalázza”.

„Majd erről is beszélhetünk” – hárított Nagy Attila Tibor.

Nyitókép: ATV.hu