Leesett a hó, nyolc hóeltakarító munkagép lerobbant Budapesten

2021-12-05 17:41:00
A fővárosi cég szerelőbázisain szakembereik folyamatosan igyekeznek ismét üzemképes állapotba hozni a járműveket.

Budapestet vasárnap hajnali kettő óra körül elérte egy csapadékzóna és hidegfront. A pesti városrészben először havaseső, illetve hószállingózás volt, míg a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (II., III., XI., XII., kerületekben) havazni kezdett.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől folyamatosan ellenőrizték az utak állapotát, és ahol szükséges volt, a munkagépek elvégezték az utak preventív sózását – tudatta közleményében a társaság.

Nyolc munkagép hibásodott meg az éjszakai műszakban 

Az FKF közölte:

az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből 8 sajnos meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben. 

A Társaság szerelőbázisain szakembereik folyamatosan igyekeznek ismét üzemképes állapotba hozni a járműveket (azok, valamint a társaság célgépflottájának állapotáról bővebben ide kattintva olvashat).

Az FKF a közlekedők közös felelősségérzetére is épít

Az FKF arra kéri a lakosságot, hogy a jelentősebb hóesést követő napszakokban, aki teheti, a közösségi közlekedést részesítse előnyben saját gépjármű használata helyett. A Budapesten gépjárművel közlekedőkhöz szólva kiemelték: csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő, lehetőleg téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak.

Az FKF egyúttal a Budapesten közlekedők közös felelősségérzetére is épít a nehéz időjárási körülmények között. Kérik, hogy a gépjárművel közlekedők – különösen a szűkebb útszakaszokon – fokozottan figyeljenek oda a szabályos parkolásra, ugyanis az úttestre belógó járművek jelentősen nehezítik a munkavégzést; továbbá kérik, ha tehetik, a forgalomban engedjék előre a síkosságmentesítő járműveket.

A szervezet arra kért továbbá minden gépjárművel közlekedőt, hogy a budapesti közterületeken szolgálatot teljesítő munkatársaik testi épségére különös figyelmet fordítsanak, hiszen mindannyiunk közös érdekében végzik a város megtisztítását.

Az FKF eredeti, teljes közleményét ide kattintva olvashatja.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs