Saját megszólalását ajánlja olvasásra Cseh Katalin

2021-12-04 10:50:00
„Hatalmas győzelem ez az uniós értékek megvédésén dolgozóknak és hatalmas pofon a magyar és a lengyel kormánynak” – írja a Momentum EP-képviselője.

A tegnapi, debreceni rendezvényünk előtt még egy kis újságolvasásra is jutott idő. A friss Magyar Narancsban találtok egy olyan írást, amiben én is megszólalok” – ajánlja magát olvasásra a Momentum EP-képviselője közösségi oldalán.

Az Európai Bizottság néhány hete levelet küldött Orbán Viktornak. Elmondtam, hogy ez a levél egy kőkemény vádirat, de már az év elején el lehetett volna küldeni, ugyanis azóta létezik a jogállamisági mechanizmus, amivel meg tudjuk védeni az uniós polgárok érdekeit” – írja  Cseh Katalin, majd hozzáteszi: „ne feledjük azt sem, hogy az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka a héten a jogi szakvéleményében világosan kimondta:

el kell utasítani Magyarország és Lengyelország azon keresetét, amelyben a két ország azt akarja elérni, hogy a tavaly elfogadott jogállamisági mechanizmust ne lehessen bevetni a tagállamokkal szemben.

Hatalmas győzelem ez az uniós értékek megvédésén dolgozóknak és hatalmas pofon a magyar és a lengyel kormánynak.”

Kép: Cseh Katalin közösségi oldala