Herczeg Zoltán: Szégyellem, hogy magyar vagyok, erre nagyon komoly okom van

2021-12-04 08:31:00
„Gyilkos bűnözők vezetik a hazámat” – jelentette ki a divattervező.

Herczeg Zoltán divattervező és dizájner Veiszer Alinda vendége volt. Herczeg 25 éve van a pályán – ebből az alkalomból a hétvégén nagyszabású divatshow-t rendez –, de az utóbbi években sarkos közéleti véleménynyilvánításaival, kormánykritikus megszólalásaival és aktivitásával lett szélesebb körben ismert – írja a Telex.

A divattervező néhány éve huszármentékre hasonlító férfikabátokat készített, ennek kapcsán elmondta: „15-20 darabot csináltam, azt mindet el is adtam… annyira szép kabátok lettek, a mai napig hordom. Imádtam őket, hát magyarok vagyunk...

Bocsánat, én semmivel kevésbé nem vagyok magyar, mint a másik oldal magyarjai. Ez egy hülyeség”

– mondta Herczeg, majd hozzátette:

Ha valaki magyar, az a magyar, aki a magyar folklórt tanulmányozza, belebújik és aktualizálja. Én a kalocsait, a matyót meg a mentés cuccokat tíz-húsz évvel a többi előtt csináltam meg. Csak senki nem emlékszik rá. Én nemcsak tiszteltem ezt a hagyományt, de hát az gyönyörű is. Az egy csoda.

A divattervező szerint mára átpolitizálódott minden ilyen típusú dolog viselete, majd Alindával nagy egyetértésben arra jutottak, hogy mindez a kokárdával kezdődött. Herczeg kiemelte, hogy a foci vb-re is csinált huszárpólókat. „Gyönyörű szép lett, egy csomót eladtam belőle. Persze, szerettem azt, hogy pont egy másik oldali, egy liberális, egy baloldali csinálja meg a magyarost. De én is vagyok olyan magyar, mint ti ha akarom, van egy olyan üzenete” – fejtette ki.

Később a beszélgetés során ismét a politikára terelődött a szó, mikor is a dizájner megjegyezte:

szégyellem, hogy magyar vagyok, erre nagyon komoly okom van, és a politikai naponta, percenként ad komoly okot rá

– írja a Telex.

Gyilkos bűnözők vezetik a hazámat, én erre nem vagyok büszke (...) Tolvaj bűnözők, maffiabűnözők (...) Gyilkos kormányról szól, ami tizenkét év alatt arra használta a hatalmát, hogy mindent kiszívjon az államkasszából, négyszeresére növelje az államadósságot (...) Az elmúlt másfél évben amit a kormány csinált, az minden, csak nem szakszerű” – emelte ki.

Herczeg arról is beszélt, hogy az országot „az indulatra, gyűlöletre alapozott politika vezérli, ebből is elegem van, ezért szálltam ki az elmúlt hónapokban. Az észnek, a rációnak semmi terepe nincsen, nulla, de a böfögés, de a röfögés, a gyalázkodás, az nagyon megy”.

Miközben Herczeg Zoltán a kormányt illeti korrupt vádakkal, a szerencsi időközi választáson azt a „judapestező” Bíró Lászlót támogatta, akivel szemben most NAV-eljárás van folyamatban.

Kép: Fehér Szalag Mozgalom közösségi oldala