Donáth Anna kritizálta Márki-Zay Péter eddigi kampánystratégiáját

2021-12-04 16:11:00
A Momentum újdonsült elnöke szerint „kifele úgy tűnik, mintha az ellenzék hátradőlt volna, és ez nagyon nem jó”.

Donáth Anna a Jelennek adott interjújában arról beszélt, hogy hiába folyik a háttérben nagy munka, ha kívülről úgy tűnik mintha az ellenzék az előválasztás után hátradőlt volna. Azt mondta, ha más nem nyomja meg a startgombot, akkor majd megnyomja a Momentum. Márki-Zay Péter migránsszámlálójáról Donáth azt mondta, hogy a közös ellenzéki kampány nem operálhat olyan eszközökkel mint a Fidesz propagandagépezete.

Donáth szerint a pártja ragaszkodik ahhoz, hogy „jogállami keretek között állítsuk helyre a jogállamiságot”. A Jelennek most arról beszélt, hogy: „Van egy csomó minden, amit feles többséggel is meg lehet oldani. Arra kell fókuszálni, ami lehetséges, és nem arról beszélgetni, hogy mi nem, és ráadásul tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy akár kétharmaddal is tudunk kormányt váltani, csak ahhoz végre el kéne kezdeni, tényleg rendesen kampányolnunk”.

A Momentum elnöke reagált Kövér László kiszivárgott, titkosszolgálati vezetők előtt elmondott beszédére is. Donáth szerint a kormánypártok érzik és tudják, hogy elveszthetik ezt a választást, Kövér mondatai pedig a legsötétebb diktatúrák idejét idézi.

„Lehet azzal jönni, hogy Kövér László sok baromságot mondott már az elmúlt években, és ez így is van. Sok gyomorforgató dolgot is mondott.

Amit viszont ő most ezen a hangfelvételen közzétett, az nem szól másról, mint a legsötétebb diktatúrákat idéző időről 

– fogalmazott Donáth Anna.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd