A kötelező oltás az állami szektorban elfogadhatatlan

2021-12-04 09:56:00

Dúró Dóra
Facebook
Senkit ne érjen hátrány azért, mert nem oltatja be magát, pláne ne veszítse el az állását!

„A kötelező oltás az állami szektorban nemcsak morálisan és jogilag elfogadhatatlan, hanem a működést is veszélyezteti, amit szemmel láthatóan nem gondolt végig a kormány, illetve teljességgel érzéketlen eziránt. Például az oktatásban így is tanárhiány van, ezt fokozni fogja az oltatlan pedagógusok elvesztése, akiket sok helyen képtelenség lesz helyettesíteni.

Mi a helyzet a gyerekek tanuláshoz való jogával? Az nem számít? Mit csináljon, aki érettségire készül, és elveszíti mondjuk az angoltanárját? Vagy azok az alsósok, akik szeretetteljes, buzgó hivatástudattal dolgozó tanító nénijüktől lesznek kénytelenek búcsúzni? A fogyatékos gyerekekről nem is beszélve, akik esetében rendkívül erős érzelmi kötődés alakul ki a velük törődő szakemberekkel egymás iránt.

De említhetem a rendvédelmet is: a tűzoltók, rendőrök így is küzdenek a létszámhiány okozta problémákkal, és a további emberveszteség tényleg szó szerint emberéletekbe kerülhet aztán.

A Mi Hazánk tiltakozik az oltás kötelezővé tétele ellen: senkit ne érjen hátrány azért, mert nem oltatja be magát, pláne ne veszítse el az állását!”

Kép: Dúró Dóra Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.