„Hamarosan indul a repülőgépünk, természetesen be fogunk szállni” – így utazott tárgyalni Márki-Zay

2021-12-03 10:11:00
A baloldal miniszterelnök-jelöltje már fellépne az európai politika porondjára.

Márki-Zay Péter és tanácsadója, Kész Zoltán elutazott Varsóba tárgyalni „jó néhány emberrel”. A hódmezővásárhelyi polgármester itt azonnal átadta a szót tanácsadójának, hiszen ő szervezte le a találkozókat. „No, hát elsősorban, ööö, a mai nap találkozunk Bog, ö, Simon, aaa, mmm... Hirtelen akartam mondani... Holowniával, aki a 2020-as elnökválasztáson is indult Lengyelországban”. A tanácsadó azt elfejeltette megemlíteni, hogy bár indult az elnökválasztáson, de

Szymon Holownia az első fordulóban harmadik lett a négy indulóból, így tovább sem jutott a második fordulóba.

„Utána, aaa, varsói főpolgármesterrel találkozunk” – folytatta mondandóját Kész Zoltán. Kifejtette, hogy találkozni fognak majd Radosław Sikorskival, a volt lengyel külügyminiszterrel, akinek a külügyminiszteri megbízatása még 2014-ben járt le. Utána, pedig Donald Tuskkal tárgyalnak, mesélte a kamerának a tanácsadó. Mint ismeretes, ezen a találkozón kiderült, hogy Márki-Zay Péter belépne az Európai Néppártba.

Annyi a bökkenő, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjének pártja egyelőre nincs, ennek ellenére a hódmezővásárhelyi polgármester már fellépne az európai politika porondjára.

„Putyinozás” után repülőre szálltak

A videó második felében nemes egyszerűséggel leputyinbérencezik az európai politika több jobboldali képviselőjét. „A Putyin-bérenc Salvini, a Putyin-bérenc Orbán, Le Pen, az FP, az AFD” – sorolta fel Kész azokat, akik szerinte keletre mennek, s akiknél nem a demokratikus értékek a mérvadóak. 

A baloldali miniszerelnök-jelölt gyorsan visszavette a szót, elhadarta, hogy mennyire jobboldali a politikája, majd megkoronázván a videót kijelentette: 

Hamarosan indul a repülőgépünk, természetesen be fogunk szállni”.

***

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala