Márki-Zay járványidőszakban hazudik a kórházi ellátásokról

2021-12-01 17:12:00
A baloldali miniszterelnök-jelölt azt mondta egy kampányeseményen, hogy Zala megyében nincs traumatológia, ehhez képest Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen is működik ilyen osztály, illetve szakrendelés.

Márki-Zay Péter egy kampányrendezvényen beszélt a magyarországi egészségügyi helyzetről. A baloldal miniszterelnök-jelöltje többek között elmondta: „Traumatológiának, sürgősségi ellátásnak mindenhol lennie kell, nem úgy, ahogy Zala megyében. Zala megyében nincs traumatológia. Ez azért elég durva.” (A videóban 11.32-nál látható, hallható.)

A valóság az, hogy több Zala megyei kórházban is van traumatológia.

Zalaegerszegen nagyobb, mint a nyári átmeneti szünet előtt volt, augusztus 1-étől szerveződött újjá a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Traumatológiai Osztálya. Nagykanizsán pedig mindvégig volt, kilenc szakorvossal működik a részleg, és Keszthelyen is van traumatológiai szakrendelés.

(Fotó: Facebook)

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.