Gyurcsány épp beárazza Márki-Zayt a politikai piacon

2021-12-01 12:54:00

Kötter Tamás
Facebook
Erre az adhat okot, hogy az ellenzéki tárgyalóasztalnál rendet tegyen Ferenc testvér a fejekben.

„Köszönjük a wishről rendelt »sorok között olvasás« – t az amerikai népszava publicistáinak, akik lerántották a leplet Gyurcsány valódi tervéről. A DK elnöke egy bejegyzésben erősítette meg, hogy Márki-Zay a kapitány, minden úgy lesz, ahogy akarja és ha kéri, akkor segítenek neki. Az amerikai népszava szerint tévesek voltak azon értelmezések, amelyek szerint Gyurcsány letette a nagyesküt Márki-Zaynak, pont ellenkezőleg, így jelezte, hogy magára maradt a polgármester, mert ehhez az ámokfutásához nem asszisztálnak tovább.

A Népszava tollnoka valószínűleg saját vágyálmait látta a bejegyzés hátterében, de az igazság a két megközelítés között található. Mérget vennék, hogy ez nem szól másról, mint hogy Gyurcsány épp beárazza Márki-Zayt a politikai piacon. Erre az adhat okot, hogy az ellenzéki tárgyalóasztalnál rendet tegyen Ferenc testvér a fejekben, hogy ki a legerősebb és ki diktál.

Márki-Zay mögül nem kiállt, csak szünetel a támogatás, amíg a polgármester nem »kér« segítséget. Ez a »kér« pedig nem jelent mást, mint a teljes behódolást Gyurcsánynak, ami Márki-Zay egyetlen esélye, hogy elkerülje a politikai süllyesztőt, hiszen se pártja, se aktivistái, se pénze, de még valós támogatói sincsenek.”

Fotó: Mátrai Dávid

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.