Szijjártó a CNN riporterének: A törvény nem szól az LMBTQ-közösségről, ez hazugság, ez álhír

2021-11-30 08:51:00
A külgazdasági és külügyminiszter élő adásban válaszolt a CNN riporterének kérdéseire.

Szijjártó Péter közösségi oldalán osztotta meg a CNN vele készített interjúját, a videóhoz azt írta: „1 CNN interjú = 3 kérdés = 3 hamis állítás.” A riporter első kérdése a magyarországi Covid-helyzetre vonatkozott, nevezetesen, hogy minek köszönhető az alacsony átoltottság.

Szijjártó Péter válaszában kifejtette, hogy a jelenlegi átoltottság hazánkban 70 százalékos, a cél természetesen a 100 százalékos átoltottság, amelynek

semmilyen fizikai akadálya nincsen, hiszen több millió beadásra váró vakcina áll rendelkezésre a raktárakban,

illetve Magyarországon jelenleg regisztráció nélkül, néhány perc alatt bárki megkaphatja az oltást. A tárcavezető emlékeztetett:

a harmadik oltások tekintetében elsők vagyunk az Európai Unióban,

ez jelenleg 35-36 %-ot jelent, ami kiemelt jelentőségű az új variánsok megjelenése miatt.

Jogállamiság és LMBTQ

A kérdésre miszerint a magyar kormány válaszolt-e már az Európai Bizottság levelére, amelyben jogállamisággal kapcsolatos aggályokat vetettek fel, a miniszter elmondta: ha az Európai Uniónak kérdései vannak, mindenképpen válaszolni fognak, de hangsúlyozta: a viták alapvetően arra vezethetőek vissza, hogy az Unió jövőjét illetően Magyarország egy kisebbségi álláspontot képvisel, amely

az erős autonóm tagállamok szövetségét támogatja egy Európai Egyesült Államokkal szemben.

Az interjúban előkerült az a nemrégiben elfogadott törvénycsomag is, amely a riporternő megfogalmazása szerint meleg- és leszbikusellenes.

„Miért tagjai egy olyan klubnak, amelynek úgy tűnik nem akarják betartani a szabályait?” – hangzott a kérdés, amelyre válaszul Szijjártó Péter kifejtette: 

„Nem fogadtunk el semmilyen melegellenes törvényt. A magyar parlament, – amit demokratikus úton választottak meg – elfogadott egy törvényt a gyermekek védelméről. Ez a törvény biztosítja, hogy a gyeremekek szexuális felvilágosítása kizárólagosan a szülők joga, és ez nem mond semmit az LMBTQ közösségről, ez hazugság, ez álhír.”

Nyitókép: Facebook