Feljelentik Kövér Lászlót az ellenzéki pártok

2021-11-30 12:46:00
Orbán Viktor és kormánya az utóbbi hetekben megmutatta, hogy semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy megtartsák a hatalmukat – fogalmazott Szabó Tímea.

Sajtótájékoztatót tartott a Parlament előtt az egyesült ellenzék több országgyűlési képviselője. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint „álújságírókat” küldenek az ellenzékiek lakása elé, külföldi ügynöknek hívják őket, és szerinte mindennek a hátterében a hatalommegtartási szándék áll.

„Kövér László mondott még egy nagyon durva dolgot ebben a beszédébe, azt, hogy ő ebben az ún. válsághelyzetben, amit ő maga értékel, a legfontosabb dolog a lojalitás. Azt mondta, hogy ő lojalitás alatt azt érti, hogy az elvégzett munka szakszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal és az állammal szemben” – mondta Szabó Tímea.

A Párbeszéd társelnöke szerint Kövér László szavai az alkotmányos rend, a többpárti rendszer megzavarására alkalmasak, így „a mai napon az egységes ellenzék feljelentést tesz” jogosulatlan titkos információgyűjtés és leplezett eszköz jogosulatlan alkalmazása miatt.

Nyitókép: Facebook