Kelet-Timor és Irak meghívást kapott a demokráciacsúcsra, Magyarország nem

2021-11-30 21:30:00

Kontra
Facebook
Kisebbfajta kettős mérce.

„Az ellenzéki sajtó napokig azon csámcsogott, hogy Magyarországot – egyedüliként az Európai Unióból – nem hívták meg az amerikaiak által szervezett demokráciacsúcsra.

Döbbenet! Ha Joe Biden és köre nem hívja meg Magyarország kormányát egy virtuális találkozóra, akkor biztos a magyar demokráciával van probléma.

Ez biztosan így van, hiszen a találkozón olyan régi demokráciák képviselői vettek részt, mint a Kongói Demokratikus Köztársaság, Irak, Pakisztán, Niger, Albánia, India, vagy éppen Ukrajna.

Néhány példa:

Pakisztánban a saría elsőbbséget élvez a világi törvényekkel szemben. Időnként halálra ítélnek keresztényeket.

Ukrajnában durván megsértik a magyar és az orosz kisebbségek alapvető jogait, nagyüzemben zajlik az ukrán nácik kultuszának építése, az országot pedig gyakorlatilag felvásárolták az amerikaiak. Mindezek mellett szabad választásokról sem beszélhetünk keleti szomszédunk esetében. Több oligarcha-tömb tartja kézben az országot, és egy Amerika-barát bűnbanda szerezte meg a hatalmat.

Indiában gyakorlatilag mindenkit üldöznek, aki nem hindu. Kongóban etnikai alapon robbant ki fegyveres konfliktus, az ország vezetője egy félőrült. Irak pedig éppúgy csak papíron létező ország, mint Ukrajna.”

Nyitókép: Kontra Facebook-oldal

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.