Az Európai Bizottság szerint kerülni kell a karácsony szó használatát

2021-11-30 07:12:00

Németh Balázs
Facebook
Az elmebetegség csak fokozódik. 

„Tetőfokára hágott az őrület Brüsszelben! Új píszí szótár készült az Unió központjában, amelyből az egyik olasz lap idézett néhány példát.

  • Az Európai Bizottság szerint például kerülni kell a karácsony szó használatát;  A »karácsonyi időszak« helyett a »téli szünet« fordulat a politikailag korrekt. Elbújhatnak a kommunisták, akik a Mikulást az orosz Gyed marózra cserélték…
  • Nem szabad a hagyományos európai keresztény neveket említeni, így például a Mária használata nem javasolt. Javaslom, hogy a Máriákat mostantól mindenki úgy szólítsa, hogy héééé, te!
  • Tilos angolul a Mr és Mrs megszólítást használni, a hölgyek és urak helyett pedig a kedves kollegák kifejezést írják elő. Ezt már ismerjük, legutóbb akkor írtam róla, amikor a Lufthansa törölte a repülőgépeken a köszöntésből a Hölgyeim és Uraim! fordulatot. Azért, hogy ne sértsék meg azokat az utasokat, akik se nem férfiak, se nem nők!

Ez csak egy rövid ízelítő a brüsszeli píszí szótárból, de tele van más őrültségekkel is… Hogy miért csinálják? Íme: »az Európai Bizottság új irányelvei a befogadás erősítését kívánják szolgálni«. Igazából 2015-ben kellett volna észnél lenni, amikor a határkerítést az osztrákok kerítés helyett »szárnyas kapunak« nevezték el! Már akkor egyértelmű volt, hogy hatalmas a baj. Azóta eltelt hat év, és az elmebetegség csak fokozódik. ”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.