Donáth Anna: A Momentum biztos, hogy nem tűnik el a süllyesztőben

2021-11-30 10:59:00
„Egy hete vagyok a párt elnöke és egyelőre csak azt látom, hogy mennyi feladat áll előttem” – fogalmazott a Momentum új elnöke.

Interjút adott a Hírklikknek Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, és egyúttal új elnöke. Ezzel kapcsolatban elmondta: 

Egyáltalán nem gátolja, sőt, azt gondolom, hogy a két szerepkör inkább kiegészíti egymást”. 

 Hozzátette: „igenis nagyon fontos lesz a következő félévben, hogy Magyarországot hosszabb távon sikerüljön újra visszavezetni a baráti szövetségi politikába.”

„Eltűntünk október 23-a óta”

Donáth Anna korábban arról beszélt, hogy az ellenzék „kidobta az elmúlt egy hónapot az ablakon”. Ezt mostani interjújában is megismételte, mint fogalmazott, „nem szabad eltűnnünk a választók elől, hanem folyamatosan jelen kell lenni és megmutatni, hogy ez a szövetség mire vállalkozik”.

Egyszerű választói szempontból eltűntünk október 23-a óta. Sokkal látványosabban, sokkal elérhetőbben jelen kell lennünk a választók számára, mint ahogy az eltelt hónapban sikerült”

– mondta a politikus. 

Létjogosultság 

A párt új elnöke arról is beszélt: „a Momentum biztos, hogy nem tűnik el a süllyesztőben, bár ezt már sokszor megjósolták a 2018-as választás óta.

 Az elmúlt öt évben többször is bizonyítottuk: van létjogosultsága egy olyan új politikai formációnak”

– tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd