Városháza-ügy: személyre szabottan írhatták ki a pályázatokat a főváros által áruba bocsátott ingatlanokhoz

2021-11-30 09:38:45
„Ennyit arról, hogy minden átlátható, és bárki számára hozzáférhető a főváros háza táján” – fogalmazott legfrissebb videójában az Anonymus-maszkos alak.

Nem csitul a botrány a fővárosi ingatlan-mutyi ügyében. Kedd reggel újabb videóval jelentkezett az Anonymus-maszkos alak, melyben közölte: „úgy tűnik, a pályázatok célzottan vannak kiírva, és ha azt hittétek, hogy majd az utcáról beesve labdába rúghattok egy komolyabb adásvételnél, akkor nagyon naívak vagytok.”

„Mikkel is házaltak a főváros ingatlanügynökei”

Az Anonymus-maszkos alak korábbi ígéretéhez híven, kedden újabb, releváns információkat tartalmazó videóval jelentkezett. A felvételek elején bemutatott egy címlistát is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „először is lássuk a listát, hogy mikkel is házaltak a főváros ingatlanügynökei”.

Ezeket szerkesztőségünk rászerkesztette egy térképre. Mutatjuk:

Fotó: Anonymus-videó

Az álarcos alak a lista beumtatását követően hozzátette: „de aki most befektette, ne örüljön meg nagyon, ugyanis nem mindenki számára nyitottak a lehetőségek.” Mit fogalmazott „vagyis konkrétan

nagyon le van szűkítve, hogy kinek él az ajánlat.”

Az álarcos alak ezt követően egy újabb hangfelvételt mutatott be, amelyen  két személy a főváros Etele út-Tétényi út sarkán található épület pályázatáról beszélget. A hanganyagon elhangzik, hogy amennyiben az ingatlant kiírják – mint fogalmaznak – „mondjuk kétmilliárd forintra”, akkor a kiírást követően „mi fog történni”.

„Nézzük végig a lépéseket”

A hanganyagon elhangzik az egyik szereplőtől (a befektetőtől), hogy az „egyes lépés, én vagy mi szerződünk veled, te szerződsz a Berki Zsolttal, és Berki Zsolt ad egy garanciát, vagy nem tudom, valamit, azért, hogy ezt ő végigcsinálja, és utána valahogy a mesterek megkapják az ellenértéket, de nem tőlem”.

A felvtétel másik szereplője (Gansperger Gyula) azonban elmondja, hogy amikor ő pályázott, akkor a Zsolt (vélhetően Berki Zsolt) „abszolút” segítségére volt, mint fogalmazott: „átnézte, amit csináltunk, ellenőrizte, egyeztette, várták a másik oldalon a cuccost, a portán, amikor bevittem.

A Zsolt már ott volt bent, végigvitte, tájékoztatott arról, hogy beadott-e valaki más pályázatot, milyen számot írt bele.” – „Ha igen, érvénytelenítették”

tette hozzá befektető.

– Igen, hát... – mondta Gansperger Gyula.

„Ügyesek voltak”

– értékelte a befektető.

Berki Zsolt „a megkerülhetetlen kulcsfigura”

A hangfelvételen a felek a „tippekről”, „elvárásokról” is beszélgetnek, valamint Ganspergertől megtudjuk azt is:

én úgy látom, hogy... ugye amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza.”

A felvétel végén azt is egyértelműsítik, hogy szerintük Berki Zsolt „a megkerülhetetlen kulcsfigura”, valamint kiderül az is, hogy Gansperger szerint „házon belül is zajlik valami küzdelem”, amit viszont Gansperger Gyula „nem lát át”.

Az említett hangfelvételt az alábbiakban hallgathatja meg:

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet

Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Földházi Árpád