Elég abból, hogy a baloldal mindig mindent az átlagemberrel fizetett meg

2021-11-29 14:50:00

Volner János
Facebook
Elég a „szorítsuk meg a nadrágszíjat” politikából.

„Egy Márki-Zay Péter közösségi oldalára írt kommentet teszünk most közzé. Kristálytisztán megírt, őszinte és logikus. Kegyetlenül falhoz állítja az elszabaduló energiaárak mellett elköteleződő és az átlagemberek kiadásait mérséklő rezsicsökkentés ellen ágáló baloldali összefogást. Ugye, micsoda »aranykorszak« volt a balliberális kormányok időszaka, amikor külföldi kézben tartották a magyar energiaszektort, totál kiszolgáltatva a drágulásnak magyar emberek millióit? Ugye, milyen »felvilágosult«, »európai« és »minta-jogállami« volna, ha újra így lenne?

Mi sem értjük, miért van az, hogy a baloldal mindig az átlagemberekkel akar megfizettetni mindent? »Szorítsuk meg a nadrágszíjat, hogy később jobb legyen.« – ősi baloldali jelszó.

De álljon itt a top-komment:

»Üzenem Márki-Zay Péternek, hogy több éven keresztül csökkentem már a család rezsiét (kevesebb víz, gáz, villanyt használunk), mert ebből a megtakarításból tudok későbbiekben segíteni a lányomnak lakáshoz jutni. Ha emelkedne a rezsi ára, esélyem sem lenne a lányomat segíteni. (Tisztálkodás nélkül az ember elveszítheti munkahelyét. Fagyoskodás mellett az ember nem piheni ki magát, ebből kifolyólag ingerültebb lesz és több hibát, ill. hibás döntést hoz, aminek a következménye, hogy elveszítheti munkahelyét. Félhomályban, szürkületben tevékenykedni nem szerencsés, mert az szem rohamos romlásához vezet, mely következményeként az ember elveszítheti munkahelyét.) Feltételezhető, hogy rajtam kívül még több millióan spórolnak már több évtizede a rezsi költségén, hogy ezzel támogassák hozzátartozójukat. Ezt venné tőlük, ill. tőlem el! Ezzel a gondolkodással nem fogom önt támogatni!!!«”

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.